Loader

Küldés folyamatban, kérjük várjon...
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

50%-os Állami támogatás - Vegyél napelem rendszert az állam segítségével!

Változó világunkban egy biztos, a változás. És persze az, hogy amit ma megkaphatsz, és megkapsz, holnap már nem biztos hogy meg tudod tenni. Kormányunk jelenlegi törekvéseibe tökéletesen beleillik a napelem rendszer kiépítése minden olyan otthonban, ahol villany fogyasztású berendezések találhatóak. Így a rendszer kiépítésének a költségeit 50%-ban az állam állja. Márpedig, szerintem kevés olyan háztartás létezik, ahol nincs legalább egy égő villanykörte. Hogy mire figyelj, mi a fontos? Mi megmutatjuk Neked!

  1. Ez év december 31-ig igényelheted. Azaz 2022 év végéig van lehetőséged arra, hogy a feléből old meg azt, ami egyébként kétszer annyiba kerülne. A költség önmagában nem kevés, de ha az állam állja a felét, mindjárt kevésbé megterhelő. Pont feleannyira!
  2. Legalább egy gyermeket nevelj. Ez egészen a 12. hetet betöltött magzattól a 25 éves egyetemistáig értendő. Mindenki akire családi pótlékra vagy jogosult.
  3. Nagyon lényeges információ: a támogatás mértéke maximum 3 millió forint. Tehát ha van egy házad, amire felfér 8 milliónyi napelem, gondold át, mert nem 4 milliót fizet ki az állam, csak 3at, így neked 5 jut. 
  1. Nincs maximális rendszerméret meghatározva. Ez a kiírt napelem pályázatnál egy elég sarkalatos dolog volt. Mert persze ingyenes volt a pályázat, de ha belegondolsz, hogy felszereltetsz egy rendszert, ami egyébként nem fedi a holnap fogyasztását csak a máét, eléggé lekorlátozva érezheted magad. Mellesleg, a rendszerben az, hogy most 15 vagy 18 elem van felhelyezve kevésbé annyira lényegi kérdés mint maga a kivitelezés. Tehát ha már csináltatod, mert megfogalmazódott az igény, inkább olyan építess ki, ami tényleg fedi a háztartásod jelenlegi és várható áramfelvételét.
  1. Ha már itt tartunk, jövőben megoldásnak ott van például a fűtés megoldása, a teljes gázkiváltás, és nem a hőszivattyúval. Mert lássuk be, nem igazán tetszik sokaknak az ötlet, hogy a teljes ház gépészetéi szétverjék, kiváltsák, és totál új rendszert vezessenek be. Egy épülő ingatlannál kvázi mindegy lehet, ha az ember megfelelő szakembert és terméket is tud szerezni. Nem könnyű opciók. Erre nyújthat megoldást egy utólagosan beszerelhető rendszer ami elektromos árammal működik és padlófűtés, radiátorfűtés és falfűtést is megold. Gyorsan praktikusan, itt olvashatsz róla bővebben: https://keletsolar.hu/hir/villanyfutes-modern-kontosben--avagy-ha-van-napelem-hogyan-tovabb/162
  2. És nincsen ilyen lista, a piszkos anyagiak nélkül, Mert mind szép, hogy mi mindent ad az állam vs a pályázat, de az EON-nak igen komoly költsége lesz, ha nem megfelelő a kiépített rendszert. Ennek egy nagy részét szintén meg tudod finanszíroztatni, ezáltal egy stabilabb és korszerűbb áramrendszert tudsz kiépíttetni.

Összefoglalva, igen, komoly döntés. Viszont hosszú távon többszörösen is megtérül, főleg, ha nem csak a mára, hanem a holnapra is gondolunk. Az ökológiai lábnyomunk már jelentős, ha nem is vagy mindent otthon megtermelő, szelektíven gyűjtő, maradékmentő és mindent felhasználó típus, ezzel a döntéseddel jelentősen hozzájárulsz, hogy egy jobb holnap köszönthessen ránk.

loader
Az oldal betöltése...
EU EU