Loader

Küldés folyamatban, kérjük várjon...
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

Hogyan zajlik nálunk egy napelemes rendszer kivitelezése?

NEM NAPELEM RENDSZERT TELEPÍTÜNK, HANEM IDŐT ÉS ENERGIÁT SPÓROLUNK ÖNNEK!


Már azzal is rengeteget spóroltunk, hogy részletesen bemutattuk a  napelemrendszert, amely modulszintű teljesítményoptimalizálásának köszönhetően több energiát termel, mint a hagyományos napelemrendszerek, és hosszabb távú működésre is képes.

Van azonban egy jó hírünk!

Még ezen felül is tudunk Önnek spórolni!

Elcsépelt közhely, de az idő pénz.
És hogy ez miért fontos egy napelemes rendszer kiválasztásakor?

A megfelelő struktúra kiválasztása nem olyan, mint például egy új éjjeli szekrény beszerzése.

Ezt laikusként valóban nehéz és időigényes kivitelezni.
Nem állunk meg a kiválasztott rendszer kiszállításánál és felszerelésénél.

Hasonlóképpen kötelességünknek érezzük a lakossági, közintézményi, és üzleti célú kivitelezésekhez tartozó hivatalos ügyvitelt,

 • az engedélyek beszerzését és kidolgozását,
 • a pályázatokhoz szükséges műszaki, energetikai dokumentációk elkészítését,
 • illetve az áramelosztói csatlakozási dokumentációk megírását.

Ezek nem kétperces feladatok, rengeteg időt és tapasztalatot igényelnek.

Úgy gondoljuk, tévúton jár, aki megelégedve hátradől, ha értékesített egy napelemes rendszert.

Félreértés ne essék, már önmagában ennek a korszerű technológiának a népszerűsítése is mérhetetlenül hasznos – úgy a környezetünknek, mint a háztartásnak és pénztárcáknak -, mi azonban kizárólag akkor alszunk nyugodtan éjszaka, ha biztosak vagyunk abban, hogy Ön a céljainak és igényeinek megfelelő rendszert kapott.

Félmegoldásnak tartjuk a napelemes rendszerek értékesítését és beszerelését, ha mindehhez nem társul megfelelő szakmai asszisztencia és ügyviteli szolgáltatás.

Nem eladunk egy terméket, hanem segítünk levenni egy méretes terhet a válláról.

Ha négy pontban kéne leírnom, hogyan könnyítjük meg az életét, így nézne ki.

 •  Megtervezzük és telepítjük egyedi napelemrendszerét.
 •  Magunkra vállaljuk a telepítéssel kapcsolatos teljes ügyintézést, beleértve az engedélyek (pl. pályázatokhoz szükséges műszaki, energetikai dokumentációk, áramelosztói csatlakozási dokumentációk) beszerzését, illetve a szükséges szerződések előkészítését.
 • Felügyeljük és karbantartjuk egyedi rendszerét, hogy az a lehető leghosszabb ideig, a lehető legmagasabb teljesítményt nyújtsa.
 • Garantáljuk a tevezett energiahozamot
 

Így zajlik a kivitelezés

Helyszíni Felmérés

Mielőtt telepítenénk egy napelemrendszert, fel kell mérnünk a helyszín lokális adottságait, hogy annak megfelelő rendszert alkothassunk. Ilyenkor:

 • kiszámítjuk a napenergia-besugárzás éves mennyiségét;
 • elmérjük az épület tetőfelületének tájolását, dőlését és nagyságát;
 • ellenőrizzük az épület hogyan csatlakozik az országos áramelosztó-szolgáltató hálózatához;
 • kiválasztjuk az inverterek helyét;
 • szabadmezős telepítés (nem a tetőfelületen helyezzük el a tartószerkezetet, hanem földre rögzített tartószerkezetre) esetén kiválasztjuk a tartószerkezet helyét;
 • felmérjük az Ön éves villamosenergia-fogyasztását (kWh-ban), hogy pontos számokkal szolgálhassunk a megtakarításokat illetően.

Amint látja tehát, mielőtt telepítenénk az Ön napelemrendszerét, alaposan meg kell ismerkednünk a telepítés helyéül szolgáló épület (legyen az lakás, üzlethelyiség, üzem vagy iroda) adottságaival.

Ezt követően, meghatározzuk az inverterek legoptimálisabb helyét a legmagasabb teljesítmény érdekében, majd megismerkedünk a tetőfelület nagyságával és fedés típusával, és a 30 éves szakmai múlttal bíró SCHLETTER, német gyártó tartószerkezeteivel megtervezzük (- és később megoldjuk -) a rendszer rögzítését is. És amikor a méréseknek köszönhetően meghatároztuk az inverter helyét, valamint megterveztük a napelemek helyét a tetőfelületen, átadjuk Önnek a terveket egy árajánlat kíséretében, hogy saját belátása szerint válasszon kivitelezőt – és napelemrendszert.

Hogy kimaradt-e valami?

Semmi. A helyszíni felmérésért ugyanis nem kérünk pénzt. Hiszen számunkra valóban hivatás a napenergia hasznosítása, és nem munka. Elsődleges célunk, hogy mindenki a számára legoptimálisabb rendszert használhassa.

Annak persze kimondottan örülünk, ha az ingyenes helyszíni felmérést követően minket bíz meg a kivitelezéssel is.


“Mit Tartalmaz Az Árajánlat?”

Ez a kérdés jogosan merül fel Önben. Az általunk készített árajánlat minden költséget tartalmaz, amely egy napelemrendszer kiépítésénél szóba jöhet. Áfatartalmával együtt közöljük tehát a munkadíjat, a villanyóra szabványosítását, illetve az óracserét. Ráadásul mindezt tételesen, hogy pontosan lássa, mi mennyibe került.


Mire számíthatok, ha árajánlatot kérek?

Számtalanszor találkoztunk már ezzel a kérdéssel, ezért úgy döntöttünk, egy példarendszeren szemléltetjük az árkalkulációnkat. Íme.

Értelemszerűen figyelembe kell vennünk, hogy háztartásbeli vagy üzleti célú rendszerkiépítésről van szó, hiszen ezeknél nagyságrendekkel eltér a mindennapi használat módja, ami meghatározza a szükséges éves villamos energia mennyiségét, ezáltal a kiépítendő rendszer méretét. A méret függvényében pedig az ár is változhat. Ezt mindenképpen érdemes figyelembe venni.

Ettől függetlenül azonban tételezzük fel, hogy a napelemes rendszer az összes hozzátartozó anyagával, minden munkadíjjal, beüzemelve, az áramszolgáltatónál átadatva, nagyságrendileg 310 000 – 400 000 Ft / kW nettó költséget képez.

A kW a rendszer teljesítményére, nem a felhasználó fogyasztására vonatkozik, amit kilowattórában (kWh) számítunk.

Az átlagárat figyelembe véve, egy 1 kW teljesítményű napelemrendszer ∼355 000 Ft.

Tételezzük fel, hogy az Ön havi fogyasztása 450 kWh, azaz éves szinten 5 400 kWh.

Amennyiben SolarEdge rendszert választ a legmodernebb technológiáju PERC cellás Canadian modulokkal, amikből 1 kW-nyi modul évente 1 250 kWh villamos energiát termel, kiszámíthatjuk, hogy 4.32 kW teljesítményű rendszerre, egymáshoz kapcsolt napelemre van szüksége.

Ezt úgy kaptuk meg, hogy az 5 400 kWh éves fogyasztást elosztottuk az 1 250 kWh éves termeléssel.

Hogy ez mit jelent a napelemek darabszámát illetően?

A 4.32 kW szükséges összteljesítményt elosztjuk a 370 kW / modul telejsítménnyel (1 napelem teljesítménye), és megkapjuk, hogy 11.67, tehát 12 db napelemre lesz szükség. Ez képes megtermelni az éves 5 400 kWh fogyasztást.

A saját, tényleges havi és éves fogyasztását a villanyszámláján ellenőrizheti, így pontosabb becsléseket is végezhet a példánk számításai alapján.

 

“De mikor térül meg a befektetés?”

A rendszer ára megözelítőleg 355 000 * 4.32 kW = 1 533 600 forint, ami 1 947 672 bruttót jelent. Éves megtakarításként 216 000 Ft-os átlaggal számolhatunk, ez matematikailag azt jelenti, hogy 9 év alatt térül meg a befektetés. Ennél azonban valójában gyorsabban kifizetődik a rendszer. (450kWh -> 5400 kWh éves, 5400 kWh * 40 Ft = 216.000 Ft/év, 216.000 * 9 év = 1.947.672 Ft)

Hogy miért?

Az elmúlt 20 év tapasztalataira alapozva kijelenthető, hogy az energiaárak továbbra is növekvő tendenciát mutatnak majd.

Sőt, az elmúlt években tapasztalt növekedés vélhetően nagyobb méreteket ölt, köszönhetően a fosszilis és nukleáris energiaforrású erőművek, centralizált áramellátását igénybe vevők számának csökkenése miatt.

Ugyanis egyre többen váltják napelemes rendszerre a sárga csekket.

 A villamosenergia ára várhatóan a közel jövőben lényegesen emelkedni fog a nagyobb volumenű felhasználása miatt is, az ipari és a fűtési rendszerek primer energiaforrása a villamosenergia irányába tolódik el.

Így 2-3 évet nyugodtan levehetünk a megtérülési időből, ami így 6-7 év lesz.

Mégsem a pénz a legértékesebb, amit megspórolunk Önnek.

 

A legértékesebb dolog, amit megspórolunk Önnek: az idő

Hogy hogyan tesszük mindezt? Teljes egészében magunkra vállaljuk a napelemrendszer telepítésével járó ügyvitelt.

Számos cég elvégzettnek tekinti a munkát, amennyiben kiszállítja és felszereli a kiválasztott rendszert.
Mi azonban kötelességünknek érezzük, hogy mindemellett elvégezzük a lakossági, közintézményi, illetve céges kivitelezésekhez tartozó hivatalos ügyvitelt.

Ebbe beletartozik,

 • az engedélyek beszerzése és kidolgozása,
 • a pályázatokhoz szükséges műszaki, illetve energetikai dokumentációk elkészítése,
 • valammint az áramelosztói csatlakozási dokumentációk megírása.

Ezek ugyanis rengeteg időt és tapasztalatot igényelnek.


HMKE Engedélyeztetése Az Illetékes Elosztóhálózati Áramszolgáltató Felé

 • Igénybejelentő nyomtatvány benyújtása
 • Csatlakozási dokumentáció benyújtása
  • Egyvonalas rajz
  • Termelői nyilatkozat
 • Termelő berendezés kialakítása, készre jelentés

Ha minket választ, a karbantartással sem lesz gondja többé!

Cégünk mint tanúsított SolarEdge telepítő, a rendszer részét képező valós idejű online felügyeletnek köszönhetően modulonként ellenőrizheti a rendszer teljesítményét.

Ez az ellenőrzési szisztéma, a hagyományos rendszerekkel ellentétben, képes a közvetlen, napelemszintű hibák kimutatására. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a komplett rendszer hibáit, hanem az egyes modulokkal kapcsolatos problémákat (pl. árnyékoltság vagy szennyeződés okozta teljesítménycsökkenés) képes felderíteni.

 

Ezzel biztosítjuk, hogy minden egyes napelem a lehető legmagasabb teljesítményen működjön, és így az elérhető legtöbb energiamennyiséget produkálja, ami garantálja a tervezett energiahozamot és megtérüléi időt Ön számára.

Balra a napelemek virtuális képe, amin pontosan meg vannak jelölve az alulteljesítő modulok. Jobbra az egyes modulok különálló teljesítménygörbéi láthatóak.


“És mi történik, ha hibát észlelünk?”

Ilyen esetekben az automatikus rendszerriasztások értesítenek minket az esetleges hibákról, amelyeket azonnal, online tudunk monitorozni, így a helyszínre érkezve már pontos tudatában leszünk a hiba okának, és azonnal elvégezhetjük a szükséges javítási vagy fejlesztési folyamatokat.


És ha még nem győztük meg, a piacon egyedülálló garancia megfogja

A SolarEdge rendszerekkel kapcsolatban nyújtott garancia egyedülálló.
És ezt nem úgy kívánjuk elérni, hogy a garancia hosszával kapcsolatban kelünk versenyre a piaccal.
Ez ugyanis félrevezető.

A hagyományos rendszerek felügyelete ugyanis a legtöbb esetben képtelen kimutatni, ha a napelemek nem termelnek a teljesítőképességük maximumán.
Ez azért van, mert nem képesek modulszinten ellenőrizni saját rendszerüket.

Nemcsak a rendszer működését garantáljuk, hanem annak hatékony működéséért is felelősséget vállalunk. Hogyan?

Az egyedülálló hozamgaranciánkkal, amely a fentiekben már részletezett valós idejű rendszerellenőrzésnek köszönhetően valósulhat meg.
A felügyelet révén ugyanis azonnal értesülünk a rendszer nem megfelelő működéséről, így rögtön reagálni is tudunk a problémára.
Ez azért fontos, mert így minimalizálhatók a rendszerhibákból fakadó teljesítményromlások.

El sem tudja képzelni, hány és hány esetben jelent éves szinten jelentős energiakiesést az, hogy a hagyományos rendszerek felügyelete nem terjed ki egyenként a modulokra, így sokszor fel sem tűnik, hogy probléma lenne a szisztémával.

A karbantartás tehát valós idejű, ezáltal biztosítani tudjuk a folyamatos üzemidőt, azaz maximalizáljuk a tervezett energiahozamot, valamint az így megspórolt összeget is.

Problémák a hagyományos napelemrendszerekkel kapcsolatban

Sokszor tapasztaltuk, hogy hőkamerával próbálják meg az olyan rendszerek modulszintű ellenőrzését, amelyek gyárilag erre nem képesek. A probléma csak az, hogy a hőkamera kizárólag a zárlatos napelemeket találja meg, a gyengébben teljesítőket nem.

Így pedig képtelenség versenyezniük a SolarEdge termékekkel. Garanciaszolgáltatásunk keretein belül minden olyan napelemet kicserélünk, amely teljesítményérték-eltérése a gyári értéken kívül esik. Ráadásul az ezzel kapcsolatos ügyintézést is teljes mértékben magunkra vállaljuk – ahogyan tesszük azt a rendszer tervezése és telepítése során is.

Nincsenek időközben felszívódó vállalkozók

Tisztázzuk, a SolarEdge egy nemzetközileg ismert és elismert cég, amelynek mi hivatalos telepítői vagyunk Magyarországon. Ez nem egy olyan üres szöveg, amivel henceghetünk, hanem az egyik legkomolyabb bizonyossági elem, ami Önt védi.

Hogy miért?

Egy nemzetközi nívóval bíró cég egyszerűen nem engedheti meg magának azt, amit néhány gyors meggazdagodásra szerződött vállalkozó sajnos megenged. Mégpedig azt, hogy a beszerelést követően egyszerűen eltűnik.

Ez abban az esetben, ha a felszerelt napelemrendszer hiba nélkül működik, kisebb probléma. A garancia érvényesítése azonban igen nehéz – néhány esetben kvázi lehetetlen -, amennyiben a telepítést végző cég felszívódott, ugyanis a garancia-ügyintézés a legtöbb esetben rajtuk keresztül történik.

Arról már nem is beszélve, hogy a napelemeszintű cseregarancia még nemzetközi szinten is nehezen megoldott, nemhogy itthon, hiszen ahogyan már mondtuk, ehhez modulszintű ellenőrzés szükséges.

Ebben áll a SolarEdge verhetetlensége.

De itt még nincs vége.

Nemcsak Mi, Ön is a rendszeren tarthatja a szemét

A szóban forgó ellenőrző platform a tulajdonos számára is lehetővé teszi, hogy figyelemmel kísérje a rendszer, és annak elemeinek működését. Ezáltal ráadásul nemcsak velünk kivitelezőkkel, hanem egyenesen a gyártóval is kapcsolatban áll az ügyfél.

Ez tehát egy betonbiztos rendszer, annyi ellenőrzési ponttal, amennyivel szükséges. Sem többel, sem kevesebbel.

https://keletsolar.hu/ajanlatkeres-napelem-szerelesre

loader
Az oldal betöltése...
EU EU