Loader

Küldés folyamatban, kérjük várjon...
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

Napenergia Plusz Program - 66%os intenzitás

Új Napenergia Plusz Program: 66%-os finanszírozású, zöldenergia fejlesztésekhez 75 Milliárd forint támogatás!

Az Energiaügyi Minisztérium friss bejegyzésében leplezte le a várva várt Napenergia Plusz Program pályázati felhívását. A program, mely a napelemes rendszerek és tárolók telepítését támogatja, 2024 januárjától nyújt lehetőséget a háztartásoknak a zöldenergia előállítására és tárolására.

A 75 milliárd forintos keretösszegű pályázat fókuszában a bruttó elszámolásba kerülő háztartások állnak. A kivitelezők előregisztrációja december 4-től elérhető, míg a lakossági pályázók 2024 januárjának közepétől adhatják be kérelmüket.

A pályázat részletei szerint a támogatás legfeljebb 5 millió forint értékben fedezheti a családok költségeinek kétharmadát. Az támogatás kizárólag új beruházásokra adható, és a pályázó magánszemély állandó lakóhelyén vagy társasházi épületén végrehajtott zöldenergia-fejlesztésekre vonatkozik.

Az Energiaügyi Minisztérium kiemelte, hogy a pályázat keretében elszámolhatók a tervezés, engedélyezés, eszköz- és anyagköltségek, valamint a telepítés munkadíja. Egy ingatlanra csak egy támogatás igényelhető, és a támogatott berendezések kapacitását a szakmai észrevételek alapján rugalmasan kezelik.

A program várhatóan több mint 15 ezer családnak biztosít lehetőséget a zöldenergia-fejlesztésekre. A lakossági előregisztráció 2024. január 15-én indul, és a támogatásokról egyszerűsített eljárásrendben döntenek majd. Nincs régiónkénti elosztás, a pályázatokat időrendi sorrendben bírálják el.

Az Energiaügyi Minisztérium ambiciózus célja, hogy a bruttó elszámolás bevezetése után is folytatódjon a zöldenergia terjedése. A Napenergia Plusz Program az egyik fő ösztönzője ennek a lendületes fejlődésnek, lehetővé téve a zöldenergia-termelők számára a felhalmozott energiájuk tárolását is.

Érdekel a pályázat? Töltsd ki adatlapunkat, és mi megkeresünk!

loader
Az oldal betöltése...
EU EU