Loader

Küldés folyamatban, kérjük várjon...
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

Gyakran ismétlődő kérdések

A rendszer mérete függhet a tető nagyságától és a felhasznált energia mértékétől. A Rendszert a jelenlegi fogyasztás fölé érdemes beállítani, pontosan azért, mert nem tudhatjuk, hogy a következő időszakban mennyi fogyasztónk fog változni, mennyi plusz fogyasztót állítunk be a mindennapokban. Fontos kiemelni, hogy a jelenlegi rendszerünket érdemes akár olyan formában telepíttetni, hogy a telepített rendszerhez nagyobb irányítót rakunk, s így ha a későbbiekben mégis plusz elemekre lesz szükségünk, nem kell komplett rendszert cseréltetnünk. Felméréshez és telepítéshez minden esetben kérjük ki szakemberek segítségét, hiszen egy adott utcán belül sem mindig azonos átjátszóhoz tartozik a rendszerünk, és így más feltételei is lehetnek telepítési igényünknek.

Árajánlatunk tartalmazni fogja adott rendszerünkre a teljes költséget. Ilyen formában az eszközök és a telepítési munkadíj teljes díját. Amire mindenképp figyeljünk, hogy a rendszerekhez mindenképpen tartozzon egy műszaki leírás, mely alapján össze tudjuk hasonlítani a telepítendő napelemeket. Lehetőség szerint árajánlatunk ha nem is teljesen részletes, tartalmazzon garancia idő megjelölést, hiszen ezzel tudjuk majd a későbbiekben érvényesíteni probléma esetén, és külön figyelmet fordítsunk az árajánlat lejárati dátumára. Mivel a napelemek nagyrésze külföldről érkezik, nagyban befolyásolja az EUR-HUF árfolyama. Ehhez mindenképpen tartozik az árajánlat lejárati dátuma, mely akkor effektív garancia arra, hogy az ajánlati dátum előtt kötött szerződésünk még tartani fogja az árfolyamot, hiába változik az mindennap.

Napelem rendszerét feltelepíteni igazán nem sok idő. Jelen esetben pár nap alatt is telepítünk egy nagyobb rendszert. Ami befolyásolhatja az maga az engedélyeztetés. Egy napelem rendszerhez, többféle elő és utóengedélyeztetés szükséges. Ezeknek a határideje 30-90 napig terjedhet, ebből kifolyólag biztonságosan azt mondjuk hogy szerződéskötéstől számítva 4-5 hónapon belül lehet aktív, éles rendszere.

Első lépésként felmérő kollégáink helyszínre érkezve felmérik a napelemek elhelyezkedésének lehetőségét, rendszer nagyságát. Utolsó havi áramszámlával együtt egy minden igényt kielégítő rendszert tudunk majd telepíteni. Ezek után kétféle lehetősége van az ügyfélnek.

            Az első, hogy árak és egyéb pénzügyi egyeztetést követően szerződést köt, aminek tükrében 2-3 héten belül telepítjük a rendszerét. Kisebb rendszer esetén nem igényel fázisbővítést a hálózat, de az esetek nagyrészében hálózatbővítésre is sor kell, hogy kerüljön. Hálózatbővítés esetén telepítésünket csak azután tudjuk megkezdeni, hogy az megtörténik, az Eon részéről az átvétel megvan.

            A második s általunk inkább javasolt megoldás, hogy még a szerződéskötés előtt beadják igényüket az Eon felé, hogy szeretnének napelemet és hálózatbővítést. Erre az Eon 4-6 héten belül hivatalos választ ad. Elutasítás esetén nem tudjuk telepíteni, pozitív visszajelzés után 180 napunk van a rendszert telepíteni. Sok esetben futunk bele abba, hogy hiába a 3 fázis, hiába a feltelepített és kifizetett napelem, az Eon nem engedi a csatlakozást, így a tetőnkön fent virít a napelem, de sajnos használni nem tudjuk.

Támogatást igényelni napelem rendszerre most is van lehetőség. A napokban jött ki a kormányrendelet mely szerint a 100%-os támogatású napelempályázat II. Ütemét novemberre előre hozzák, így igény szerint ismét megpályázható az ingyenes napelem rendszer.

Aki viszont biztosra szeretne menni, neki december 31-ig van lehetősége a felújítási támogatás keretein belül a telepített rendszerének 50%-át visszaigényelni. Ebben az esetben nagyon figyelni kell a határidőket, mivel idénre rendelkeznünk kell a számlával, ami alapján telepítették a rendszerünket. Itt ismét érvénybe lép, az előzetes engedélyeztetés, hiszen engedély nélkül telepítve a rendszer nem biztos hogy aktívan használható is lesz, s az komoly gondot jelenthet a visszaigénylés miatt.

Rendszereinkre típustól függően az alábbi garancia időket tudjuk tartani. A példa egy lakossági, házi kis erőmű garanciaidejét tartalmazza, ettől eltérő esetben mindig az aktuális árajánlatunk a mérvadó.

Gyártási hibából eredő meghibásodás esetén a garanciára vonatkozó időszakok a következők:

Napelem modul: 12 év Szerkezeti garancia és 25 év 84,8 % teljesítménygarancia.
Tartószerkezet - 10 év
Optimalizáló - 25 év

Inverter készülék - 12 év
Egyéb elektromos szerelvények - 1 év

Bérmilyen jellegű panaszát a "Panaszom van" gombra kattintva küldheti el részünkre. Kollégáink e-mail útján válaszolnak a  bejelentésére.

loader
Az oldal betöltése...
EU EU