Loader

Küldés folyamatban, kérjük várjon...
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

Napenergia Plusz Program 2024

Megérkezett a Napenergia Plusz Program Pályázati Felhívása: Zöld Energiával a Családokért

Az Energiaügyi Minisztérium legfrissebb bejegyzésében bejelentette a várva várt Napenergia Plusz Program pályázati felhívását. A 75 milliárd forintos keretösszegű program célja napelemek és tárolók együttes telepítésének támogatása, kifejezetten a bruttó elszámolásba kerülő háztartások számára.

A pályázat részletei már elérhetők, és a kivitelezők előregisztrációja december 4-től elindult. A lakossági pályázók pedig 2024 januárjának közepétől tehetik meg jelentkezésüket. Fontos kiemelni, hogy a regisztrációs kérelem elektronikus úton nyújtható be.

A pályázat kiemelkedő lehetőséget kínál a családoknak, hiszen a támogatás akár a beruházás kétharmadát is fedezheti, legfeljebb 5 millió forint értékig. A támogatások kizárólag új beruházásokra vonatkoznak, és csak olyan ingatlanokra igényelhetők, amelyek magánszemély állandó lakóhelyeként szolgálnak.

A program keretében támogatott költségek magukban foglalják a pályázati adminisztrációt, tervezést, engedélyezést, az eszköz- és anyagköltséget, valamint a telepítés munkadíját. Egy ingatlanra egy támogatás adható, és a beszerezhető berendezések kapacitását a kiírás rugalmasan kezeli, figyelembe véve a szakmai észrevételeket.

Az Energiaügyi Minisztérium ambiciózus célja, hogy a bruttó elszámolás bevezetése után is folytatódjon az energiaforrások diverzifikációja. A Napenergia Plusz Program a zöldenergia előállításán túl lehetőséget teremt a későbbi felhasználás eltárolására is. A programban résztvevő több mint 15 ezer családnak lehetősége nyílik megvalósítani a zöldenergia-fejlesztéseket, és a lakossági előregisztráció 2024. január 15-én kezdődik. A döntéshozatal egyszerűsített eljárásrendben történik, és a pályázatokat időrendben bírálják el. A munkálatoknak a támogatói okirat hatálybalépését követő két évben kell befejeződniük. A Napenergia Plusz Program egy újabb lépés a fenntartható és zöld jövő felé.

loader
Az oldal betöltése...
EU EU