Loader

Küldés folyamatban, kérjük várjon...
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

Napelem para - avagy mihez kezdj most?

Október 13-án Kormányifón robbant a bomba, mely szerint azonnali hatállyal megszünteti a Kormányunk a szolgáltató felé a visszatáplálás lehetőségét. De, hogy ez mit is jelent pontosan? Itt tényleg vége a napelem telepítésnek? Közel sem! Itt elolvashatod hogyan tovább!

2022. október 13-án délután 13:00-kor elérte az információ országunk Vezetőit is, mely szerint sajnos nem tudunk haladni a napelemek telepítésével, hiszen az engedélyek nem jönnek, vagy ha jönnek is, nem pozitívan. Ennek következtében meghozták a döntést, a visszatáplálás lehetőségét és így a szolgáltató felé benyújtott engedélyeztetés létjogosultságát is, átmenetileg felfüggesztik. Első felindulásból mindenki (mi is) kétségbe estünk, hogy akkor innentől hogyan tovább. Ám, ha alaposan végiggondoljuk, s megpróbálunk a döntés gyorsasága és drasztikussága mögé nézni megláthatjuk az előnyöket. Nézzük a kályhától:

 

Eddig hogyan építettük ki a rendszert? Első körben beadtunk egy kérvényt a szolgáltatóhoz, a rendszer telepítéssel kapcsolatban, melynél a többletet, amit a napelemünk termel visszatápláljuk a szolgáltató felé. Ezt a többletet, ha szükségünk van rá, visszahívhatjuk, amikor a napelemünk szürke, esős idő miatt, nem tud termelni megfelelően. Ehhez kellett hozzájárulnia a szolgáltatónak. Ezt egyre többször elutasította, mert több az áram, mint amire szükség van, s a hálózat sem bírja el a rengeteg visszatáplált mennyiséget.

Igen ám, de akkor ez nem azt jelenti, hogy nem lehet napelemed. Csak nem táplálhatsz vissza. Ami azért fontos, mert nem magát a felszerelést függesztették fel, csak a visszatáplálást.

A megoldás pedig a következő két rendszerben lehet:

  1. Felszerelteted a napelemet, teljesen függetlenül a szolgáltatótól. A napelem termel neked egy nap 3X mennyiséget amiből 2X-et elhasználsz napközben folyamatosan, a maradék 1X-et meg letároltatod egy akkumulátorban. Ez az akkumulátor mikor szükséged van rá, visszaadja neked azt az 1X-et, s így biztos lehetsz benne, hogy megkapod azt a mennyiséget mint eddig, csak saját magad tárolod, nem a szolgáltatónk keresztül nyered vissza. Ehhez a jelenlegi napelem szerelő cégek, mint mi is, fel vannak készülve. Pontosan tudjuk milyen rendszerkövetelmények, eszközök kellenek, szóval nem egy ismeretlen területre lépünk, tudatlanul.

 

 

 

 

 

  1. A másik, hogy felszerelik a napelemet, akkumulátor nélkül egy olyan kis eszközzel, mely megakadályozza a rendszerbe való visszatáplálást. Itt a szolgáltatóról nem válsz le teljesen, továbbra is veszed az áramot ha épp nem termel a napelemed. Ergo, lesz villanyszámlád, de lényegesen kevesebb mint napelem rendszer nélkül. Persze, ez nem teljesen egészében olyan, mint amit eddig szerelhettünk, de a semmihez képest ezzel is tudsz költséget spórolni. Főleg, ha arra gondolunk, hogy ez az áram ár amit most fizetünk még mindig egy csökkentett ár. A későbbiekben ennek az emelkedésére számítunk, vagy akár egy felhasználási maximum beállítására is spekulálhatunk. Ezt a típusú rendszert úgy telepítjük, hogy a későbbiekben, mikor már a szolgáltató lefejlesztette a hálózatot és ismét alkalmas lesz a rendszer fogadni a többletet, csak egy átvételi eljárást kell indítani, s fel lehet csatlakozni a szolgáltató rendszerére. Elmondások alapján, erre törekednek, hiszen a jelenlegi felfüggesztést, csak átmenetinek kommunikálták.

És akkor most nézzük azt mit is jelent nekünk ez a döntés? Semmi rosszat. Bár nem működik tovább a szolgáltató felé a betáplálás új rendszerek telepítése esetén, viszont nem kell hónapokat várni emiatt egy telepítésre. Azon az engedélyezési folyamaton, merre most hónapokat várunk, elvileg, nem kell végigmennie a rendszereknek. Gyorsan, gördülékenyen, szakszerűen tudjuk telepíteni az igényeket. Így lehetsz igazán önálló, önellátó egy tisztább zöldebb jövőért!

A magyar Közlöny a cikk megjelenéséig nem tette közzé az utasítást. A későbbiekben fogunk tudni, a most meghozott döntésről bővebb tájékoztatást adni.

 

https://magyarkozlony.hu

 

A Kelet-Solar Kft. Azon az állásponton van, hogy minden lakossági és kisvállalati érdeklődő akit érint ez a döntés, nyugodtan keressen meg minket. Napelem rendszeréhez ugyanúgy mint eddig, beadjuk a csatlakozási kérelmet, legfeljebb a szolgáltató elutasítja azt. Ám időközben bármilyen változás is megy végbe, az igénybejelentés regisztrálva lesz, s így biztosan tájékozódik arról a szolgáltató, hogy szükség van fejlesztésre, hogy mindenki aki szeretne csatlakozni tudjon.

 

Kérje árajánlatunkat még ma:

https://keletsolar.hu/ajanlatkeres

loader
Az oldal betöltése...
EU EU